Uniek: tochten met paard en wagen

Bar Bodega De Doofpot organiseert sinds 1998 natuurtochten per paard en wagen door de waterleidingduinen. Dit gebied is 3400ha groot en normaal gesproken alleen toegankelijk voor wandelaars.

Met paard en wagen brengen wij u op plaatsen waar u normaal gesproken niet (veel) zult komen. Onder deskundige begeleiding van een gekwalificeerd duingids ontdekt u de geheimen van dit prachtige natuurgebied en als het meezit komt u oog in oog te staan met bijvoorbeeld reewild of vossen.

Afhankelijk van het jaargetijde kunnen er thema’s aan de tochten verbonden worden. In het najaar, de bronsttijd van de herten, organiseren we zogenaamde ‘burltochten’, terwijl in het voorjaar natuurlijk de bloemenvelden in volle bloei staan en de ‘bollentochten’ een waar spektakel vormen.

Een rit is een unieke kans voor een verjaardag of familiefeest, bedrijfsuitstapje of jubileum, of natuurlijk zomaar, om gewoon weer eens lekker dicht bij de natuur te komen.

 

De tochten worden iedere dag gehouden en er is, in verband met corona, op dit moment (verminderd) plaats voor 8 volwassenen. We kunnen om dezelfde reden op dit moment ook niet met twee wagens rijden. Om uw en onze veiligheid te garanderen hebben we onze wagen voorzien van plexiglas schotten. Dit betekent dat er wel meerdere huishoudens mee zouden kunnen. We hopen op uw begrip voor deze situatie.

Het vertrekpunt is ingang De Zilk van de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Een tocht duurt 2,5 uur. Gedurende deze tijd zit u op de kar, afgezien van een koffiepauze onderweg.

Let op: vooraf reserveren is wegens de populariteit noodzakelijk. Wees er snel bij, want vol is vol!

 

 

vertrek
vertrek klik om te vergroten
tocht
plexiglas_indoor