Uniek: tochten met paard en wagen

Bar Bodega De Doofpot organiseert sinds 1998 natuurtochten per paard en wagen door de waterleidingduinen. Dit gebied is 3400ha groot en normaal gesproken alleen toegankelijk voor wandelaars.

Met paard en wagen brengen wij u op plaatsen waar u normaal gesproken niet (veel) zult komen. Onder deskundige begeleiding van een gekwalificeerd duingids ontdekt u de geheimen van dit prachtige natuurgebied en als het meezit komt u oog in oog te staan met bijvoorbeeld reewild of vossen.

Afhankelijk van het jaargetijde kunnen er thema’s aan de tochten verbonden worden. In het najaar, de bronsttijd van de herten, organiseren we zogenaamde ‘burltochten’, terwijl in het voorjaar natuurlijk de bloemenvelden in volle bloei staan en de ‘bollentochten’ een waar spektakel vormen.

Een rit is een unieke kans voor een verjaardag of familiefeest, bedrijfsuitstapje of jubileum, of natuurlijk zomaar, om gewoon weer eens lekker dicht bij de natuur te komen.

 

De tochten worden iedere dag gehouden en er is plaats voor 12 volwassenen per wagen (2 wagens beschikbaar). Tevens hebben we 3 rolstoelplaatsen.

Het vertrekpunt is café De Doofpot. U kunt ervoor kiezen om vooraf al iets te eten of te drinken. Een tocht duurt 2,5 uur. Gedurende deze tijd zit u op de kar, afgezien van een koffiepauze onderweg.

Na afloop keren we terug bij De Doofpot, waar nog even nagepraat kan worden onder het genot van een hapje en/of drankje.

 

 

Let op: vooraf reserveren is wegens de populariteit noodzakelijk. Wees er snel bij, want vol is vol!

vertrek
vertrek klik om te vergroten
tocht